Noorsuusatajad näitasid Jõulumäel head minekut

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusakaksikud Kaidy (paremal) ja Keidy Kaasiku
Suusakaksikud Kaidy (paremal) ja Keidy Kaasiku Foto: Leonhard Soom

Pühapäeval Jõulumäel peetud Eesti murdmaasuusatamise meistrivõistlustel olid pildis nii Ambla SK kui ka RR suusaklubi noored. Mis sest, et osa neist võistles jälle endast vanematega, tegid nad oma tulemuse ära.

Meistrivõistluste kõige säravama tulemuse tegid N16 klassis esimeseks ja teiseks tulnud Kaidy ja Keidy Kaasiku. Üks õde edastas teist vaid 0,2 sekundiga. Kaksikute isa ja Ambla SK suusatreener Reimo Kaasiku sõnas, et tõesti läks väga hästi. «Katsevõistluse tegime ära detsembris Soomes, Kaidy oli N18 klassis kuues ja Keidy kümnes, kusjuures olime esimese kaotusminuti sees,» selgitas ta. «Tüdrukute senine areng pole tulnud spetsialiseerumisest, nii noortele ei saa seda veel kohustuseks teha. Nii on ka meil, et oleme edukad mitmekesiste tegevuste tõttu orienteerumisest suusatamise ja ujumiseni.»

Kui 15aastased suusakaksikud sõidavad täpselt oma õiges ehk N16 vanuseklassis, siis RR suusaklubi treener Raido Rohi kasvandikest võistlesid onutütred Anni ja Aiki Jalakas endast aasta ning Õnnela Rodendau isegi kuni kolm aastat vanematega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles