Pesemist peab koolis meelde tuletama

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õudusunenägu: 56 protsenti küsitlusele vastanutest väitis, et nad ei kasuta kooli tualettruumi üldse. Selliseid renoveerimata ja ebasanitaarses seisukorras tualettruume nagu pildil näha, Järvamaa koolides õnneks ei kohta.
Õudusunenägu: 56 protsenti küsitlusele vastanutest väitis, et nad ei kasuta kooli tualettruumi üldse. Selliseid renoveerimata ja ebasanitaarses seisukorras tualettruume nagu pildil näha, Järvamaa koolides õnneks ei kohta. Foto: Margus Ansu / Postimees

Terviseamet tegi uuringu, et saada ülevaadet koolide duši- ja tualettruumide olukorrast ning kätepesuvõimalustest. Uuringusse oli kaasatud ka viis Järvamaa kooli ja küsimustikule vastas 116 õpilast.

Uuringu koostaja Kaili Sillamaa täpsustas, et osalesid Järva-Jaani gümnaasium, Imavere põhikool, Türi ühisgümnaasium, Roosna-Alliku põhikool ja Albu põhikool, uuringu viis läbi terviseameti Põhja talitus.

«Kooli WC on küll natuke vana ja vajaks väikest remonti, aga selle pärast keegi sel käimata küll ei jäta. Kuna ma ise pean normaalseks, et pärast tualetis käimist tuleb käsi pesta, olen mõnikord tuletanud seda meelde noorematele, kes seda ei tee. Ilmselt pole neile kodus seda õpetatud,» ütles maakonna gümnaasiumis õppiv neiu, kes oma nime leheveergudel avaldada ei soovinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles