Pilk ajalukku

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üheks Järvamaa huviväärsuseks kujunenud pudelitaarast ehitatud kuue meetri kõrguse pliskapudeli – maja Albu vallas Tõrvaaugul lükkas tuul eile ümber.

Hiidpudeli ehitaja Hans Arb ütles, et kui ta hommikul üles ärkas, oli esimene tormimärk, et elekter oli ära. «Kui siis natuke aega hiljem aknast välja vaatasin, nägin, et pudel on viltu kukkunud,» sõnas ta.

2000 pudelist koosneva pliska­pudeli oli Arb meisterdanud seitse aastat tagasi ja see on vahepeal mitu tormituult üle elanud. «Ei teagi, miks ta just seekord tuulele alla andis, kuid eks ta jää ka vanaks,» sõnas ta.

Arb, kes kõrge ea tõttu on samuti küüru vajunud, naljatles, et küllap tahtis pudel tema moodi välja näha ja vajuski 45kraadise nurga all kössi.

Viltust pudelmaja Arb lammutada ei kavatse, sest ega Itaaliaski Pisa torni pärast viltuvajumist kokku lükatud. «Mine tea, äkki saab nüüd minu pudelgi tuntumaks,» mõtiskles ta. «Või äkki ajan ta veel püsti tagasi, kui abiväge leian.»

Suurema tuntuse kohta lisas Arb siiski, et pliskapudel on juba kuulus küllalt. «Eestis vist polegi ajalehte ega telesaadet, mis poleks seda siin pildistamas ja filmimas käinud,» põhjendas ta.

Kui palju inimesi on pudelit uudistamas käinud, ei osanud Arb öelda, kuid telliskivipaksune külalisteraamat on servast servani täis kirjutatud. «Siin on ikka sadu kirjutisi, kuid ühe sissekande taga võib ka mitu bussitäit rahvast olla,» ütles ta.

Eile lõunaajal kirjutas Arb külalisteraamatusse viimase sissekande ja joonistas pildi, kuidas viltuvajunud hiiglane välja näeb.

JÄRVA TEATAJA, 11. JAANUAR 2007

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles