Kuppelkinos rändasid lapsed kosmoseavarustesse

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Lotta Saar (esiplaanil) vaatab koos koolikaaslastega pikutades kupli laest ja külgedelt põnevat animatsiooni laste rännakust mööda planeete.
Maria Lotta Saar (esiplaanil) vaatab koos koolikaaslastega pikutades kupli laest ja külgedelt põnevat animatsiooni laste rännakust mööda planeete. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Imavere põhikooli võimlasse püstitatud kuppeltelgist välja ronivate laste silmad särasid põnevusest. Just äsja oli lõppenud planeete tutvustav film, mida nad vaatasid mattidel pikutades telgi ümarast laest ja külgedelt.

Teise klassi tüdruk Maria Lotta Saar õhkas vaimustusest: «Nii äge! Nagu oleks kosmoses rännanud.» Nähtud filmist «Raketi saladused» meeldis talle kõige rohkem rääkiv raamat. Planeetide kohta oli Maria Lotta juba lasteaias üht-teist kuulnud, kuid filmist sai ta palju rohkem teada. «Mulle meeldis tunne, nagu ma oleks ise filmi sees, kuigi tegelikult ei olnud,» sõnas ta.

Pehmel matil mugavalt pikutades kulus 35 minutit kiiresti ja pea kohal liikuv pilt Maria Lottal südant pahaks ei ajanud. Kui saaks, läheks ta sellist filmi vaatama teinekordki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles