Ministeerium soovib vabatahtlikke tunnustada

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa tublimate tunnustamine Paide kultuurikeskuses
Järvamaa tublimate tunnustamine Paide kultuurikeskuses Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Siseministeerium ootab kuni jaanuari lõpuni ettepanekuid, et tunnustada abipolitseinikke, vabatahtlikke päästjaid ja merepäästjate rühmi ning inimesi ja asutusi, kes on oma tegevusega aidanud Eestit turvalisemaks muuta.

Vabatahtlikke ja nende toetajaid saab tunnustada neljas kategoorias: aasta vabatahtlik päästekomando või reservpäästerühm, aasta vabatahtlik merepäästeühing, aasta abipolitseinike rühm ning aasta siseturvalisuse vabatahtlike toetaja, teatas siseministeerium BNSile.

Laekunud ettepanekute seast valib siseminister hindamiskomisjoni ettepanekul välja kuni kümme füüsilist või juriidilist isikut ja kolm rühma, kes pälvivad tunnustuse. Auhinnatud vabatahtlikud ja nende toetajad tehakse teatavaks veebruari lõpus siseministeeriumis  pidulikul vastuvõtul.

"Eelkõige tahangi tunnustada vabatahtlikke, kes on oma kogukonna turvalisuse alustalad ja aitavad sellega muuta Eestit meile kõigile paremaks kohaks. Samuti ei oleks vabatahtlike tegevus võimalik ilma toetajate panuseta, nii et ka nemad on tunnustust väärt," ütles siseminister Andres Anvelt.

Kandidaate saab esitada kuni 31. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles