Järvamaa vapimärk ootab kavalere

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune Järvamaa vapimärgi saaja Urmas Jõgi.
Mullune Järvamaa vapimärgi saaja Urmas Jõgi. Foto: Ants Leppoja /Järva maavalitsus

Järva maavalitsus ootab veel 10. veebruarini ettepanekuid saamaks teada, keda võiks sel aastal autasustada Järvamaa vapimärgiga.

Vapimärk antakse isikule maakonnale osutatud eriliste teenete ja väljapaistvate saavutuste eest. Järvamaa vapimärgiga tunnustamine toimub üks kord aastas – 24. veebruaril.

Nii asutustel kui eraisikute on õigus esitada maavanemale ettepanek Järvamaa vapimärgi andmiseks. Ettepanek peab sisaldama soovitatav isiku ees- ja perekonnanime, sünniaega või isikukoodi ja teene kirjeldust. Taotlused tuleb saata Järva maavalitsusse aadressil 72713 Paide, Rüütli 25 või e-posti aadressil info@jarva.maavalitsus.ee. Arvesse võetakse taotlused, mis on esitatud hiljemalt 10. veebruariks.

Järvamaa vapimärk on hõbedasest metallist valge emailiga kaetud käpprist, mille ristiharude vahel on hõbedased kiired. Risti keskel on hõbedane sinise emailiga kaetud Järva maakonna vapp. Vapimärgi kõrgus on 35,5 millimeetrit ja laius on 35,5 millimeetrit ning vapi kõrgus on 18,5 millimeetrit. Vapimärgi tagakülg on sile ning sellele on graveeritud vapimärgi number.

Vapimärgiga on seni autasustatud 36 inimest. Viimati pälvis autasu Urmas jõgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles