Kaks Paide kooli saavad peagi uue kuue

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide riigigümnaasiumi tulevase hoone akendele ilmusid sel nädalal Merle Rüütli fotoplakatid Paide gümnaasiumi endistest ja praegustest õpilastest. Paide gümnaasiumi seltsi ettevõtmine tundub hästi ajastatud, sest sel nädalal selgus, et mõne aasta pärast võivadki kooli akendel möödakäijaid tervitada päris õpilased.
Paide riigigümnaasiumi tulevase hoone akendele ilmusid sel nädalal Merle Rüütli fotoplakatid Paide gümnaasiumi endistest ja praegustest õpilastest. Paide gümnaasiumi seltsi ettevõtmine tundub hästi ajastatud, sest sel nädalal selgus, et mõne aasta pärast võivadki kooli akendel möödakäijaid tervitada päris õpilased. Foto: Erakogu

Kui kõik sujub, on paari-kolme aasta pärast Paides kaks uuenenud koolihoonet, kus asuvad riigigümnaasium ja põhikool. Mõlema rahastuse tarvis on haridus- ja teadusminister öelnud oma jah-sõna.

Paide linnapea Siret Pihelgas sõnas, et viimastel päevadel haridusministeeriumist tulnud uudised teevad meele rõõmsaks. «Riigigümnaasiumi ehitust Posti tänavale ei julgenud me enam lootagi, sest haridusministeeriumiga oli allkirjastatud hoopis teine plaan. Põhikooli puhul kartsime, et saame raha küsitust vähem, mis muutnuks plaanide elluviimise keeruliseks,» selgitas ta.

Nädala algul haridusministeeriumist kinnitusringile saadetud põhikoolide investeeringute kava järgi saab Paide ühisgümnaasiumi asemel ehitatav põhikool Euroopa Liidust investeeringutoetust ligikaudu neli ja pool miljonit eurot, mis on kavandi kogumaksumusest 85,2 protsenti. Puudu jääva summa paneb juurde omavalitsus, võttes omaosaluse tarvis laenu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles