Taimetoitlane naudib elu ka ilma lihata

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks väheseid kohti Paides, kus taimetoitlane Triinu Oraste tütar Eliisega väljaspool kodu taimetoitu naudib, on Wabakohvik. Seekord on nad valinud porru-selleri püreesupi.
Üks väheseid kohti Paides, kus taimetoitlane Triinu Oraste tütar Eliisega väljaspool kodu taimetoitu naudib, on Wabakohvik. Seekord on nad valinud porru-selleri püreesupi. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paidelane Triinu Oraste (28) ei söö talveajal rammusat peekonit nagu enamik eestlasi, vaid kaun- ja teravilju ning toitvaid juurvilju, lisades toidu sisse rohkem vürtsi.

Võiks ju arvata, et loomsete valkudeta väriseb õbluke Triinu meie niiskete ja külmade ilmade käes nagu haavaleht, kuid võta näpust. Ta on tugevam ja tervem kui kunagi varem. Seda, millal ta viimati mõnd külmetus- või viirushaigust põdes, Triinule esimese hooga ei meenugi. «Väike nohu on olnud, kuid sellest olen ka ruttu jagu saanud,» märkis ta.

Sellega kummutab Triinu müüdi, et taimetoitlased jäävad nõrgaks ega suuda meie kliimas vastu pidada. «Kui toituda teadlikult ja mitmekesiselt, ei juhtu midagi halba,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles