Raamatukoguhoidjat rõõmustavad lapsed ja nörritavad võlgnikud

Marika Rajamäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemraamatukoguhoidja Siiri Muru tööpäev laenutajana algab kell üksteist ja siis on  laenutussaal kohe rahvast täis, pärast kolme tulevad  õpilased peamiselt kohustuslikku lugemist küsima ja  pärast kella viit tööpäeva lõpetanud täiskasvanud. Kui üle-eelmisel aastal rõõmustas teda eesti kirjanike edu laenutajate seas, siis tänavu oli tema kurvastuseks esimene autor, Mart Kadasdik «Eluaegsega» alles esikümne neljas.
Vanemraamatukoguhoidja Siiri Muru tööpäev laenutajana algab kell üksteist ja siis on laenutussaal kohe rahvast täis, pärast kolme tulevad õpilased peamiselt kohustuslikku lugemist küsima ja pärast kella viit tööpäeva lõpetanud täiskasvanud. Kui üle-eelmisel aastal rõõmustas teda eesti kirjanike edu laenutajate seas, siis tänavu oli tema kurvastuseks esimene autor, Mart Kadasdik «Eluaegsega» alles esikümne neljas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvamaa keskraamatukogu eelmise aasta kokkuvõte näitab, et eelis on endiselt kergema sisuga romaanidel, aga ka elulugudel, mida loevad enamasti eakad naised, lastest on usinamad laenutajad poisid.

Järvamaa keskraamatukogu peavarahoidja Eha Palm valdab teavet, mis puudutab kogu fondi, lugejate hulka ja vanust, nende laenutuseelistusi. «Lugejate eelistused pole jah aastate jooksul muutunud – ikka kergemad kriminaal- ja armastusromaanid, eesti autorid, tuntud inimeste elulood ja Minu-sari,» täpsustas ta.

Kui raamatukogust arvude keeles kõnelda, siis oli eelmisel aastal kirjas 2600 lugejat, kes külastasid raamatukogu 35 080 korda ja laenutasid 57 010 teavikut. «Enim laenutavad täiskasvanute seas 46–71aastased ja enamasti naised, laste hulgas on usinamad lugejad vanuses 7–12 aastat, aga siin on ülekaalus poisid,» täpsustas Palm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles