Täiskasvanute keskkoolis õpib üha rohkem üheksandikke

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide täiskasvanute keskkooli XII klassis õppiv paidelane Kristi Indus on viie lapse ema, kes 30aastasena on võtnud tänavu eesmärgi lõpetada keskkool. Kui veel aasta tagasi käisid lapsed tal tunnis kaasas, siis nüüd saab ta need lastehoidu jätta.
Paide täiskasvanute keskkooli XII klassis õppiv paidelane Kristi Indus on viie lapse ema, kes 30aastasena on võtnud tänavu eesmärgi lõpetada keskkool. Kui veel aasta tagasi käisid lapsed tal tunnis kaasas, siis nüüd saab ta need lastehoidu jätta. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Just viimasel õppeaastal on Paide täiskasvanute keskkooli sattunud üheksandikke kohe nii palju, et klassis on 32 õpilast. Nii suuri lõpuklasse pole paljudes maapõhikoolideski.

Paide täiskasvanute keskkooli direktor Anneli Suits tahab oma õpilastele olla koolijuht, kes hukkamõistu asemel püüab mõista. Tema unistus on, et iga noor saaks lõpetada oma kooli, kasvõi pikema ajaga. «Kahjuks on eriti viimasel aastal märgata, et aina rohkem tuleb meile noori, kes on jäänud hammasrataste vahele juba tavakooli põhikoolis,» lausus ta.

Nii õpib täiskasvanute keskkoolis 2016/17. õppeaastal VII–IX klassides 39 õpilast, neist üheksandikke on 32. Enamik poisid. «Need on suured arvud, paljudel maakoolidelgi pole sellise suurusega lõpuklassi,» teab 23 aastat koolidirektori ametit pidanud Suits võrrelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles