412 õpilast lubab olla suitsuprii

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi põhikooli Vb oli teist aastat järjest suitsuprii. Ennetusprogrammis osalema kannustas neid eelmisel aastal kogetud võidurõõm.
Türi põhikooli Vb oli teist aastat järjest suitsuprii. Ennetusprogrammis osalema kannustas neid eelmisel aastal kogetud võidurõõm. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Jaanuarikuus esitatud vahearuande järgi on Järvamaal ennetusprogrammi Suitsuprii Klass alustanud 421 õpilast jätkuvalt tubakavabad. Ennetusprogramm lõpeb märtsikuus. Järvamaalt osaleb programmis  28 klassi 9 koolist.  

 

Tervise Arengu Instituut viib  Suitsuprii Klassi ennetusprogrammi läbi juba viieteistkümnendat  õppeaastat järjest. Käesoleval õppeaastal toimub see ajavahemikus 10.10.2016 – 10.03.2017.

Suitsuprii Klass on tubakavastane ennetusprogramm 4.–9. klasside õpilastele. Programmi peamisteks eesmärkideks on ennetada või edasi lükata suitsetamise ja suitsuvabade tubakatoodete tarvitamise alustamist laste ja noorte seas, motiveerida tubakat tarvitavaid õpilasi sellest loobuma ning toetada tubakast vaba olemist kui eluviisi.

Õpilaste osavõtt programmist on vabatahtlik ning põhineb vastastikusel aususel ja usaldusel.

Vastutus kontrolli eest on õpilastel ja õpetajatel endil.  Ühiselt allkirjastatakse klassi leping, milles iga õpilane lubab olla suitsuprii vähemalt programmi perioodil ja kinnitab seda oma allkirjaga. Suitsupriiks olemine ei tähenda ainult mittesuitsetamist. Osalejad peavad olema priid ka muudest tubakatoodetest nagu suitsuvabad tubakatooted (nt vesipiip ja nuusk-, närimis- või huuletubakas).

Möödunud õppeaastal alustasid Järvamaal ennetusprogrammi Suitsuprii klass 34 klassi.  Lõpuni jäid suitsupriiks 30 klassi.

Lisainfo!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles