Noored robotiehitajad mängisid end finaali

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi põhikooli robootikavõistkond koosseisus Anette Meri (vasakult), Jakob Järve, Andero Lavrinenko ja Anitra Lukjanov rõõmustavad  robotimängus võidetud karika ja finaalikoha üle.
Türi põhikooli robootikavõistkond koosseisus Anette Meri (vasakult), Jakob Järve, Andero Lavrinenko ja Anitra Lukjanov rõõmustavad robotimängus võidetud karika ja finaalikoha üle. Foto: Erakogu

Türi põhikooli noorte ehitatud robot võistles pühapäeval First Lego League`i Põhja-Eesti teises eelvoorus ning võitis robotimängu kategoorias esikoha.  Hea koostöö andis meeskonnale kindla pääsu lõppvõistlusele.

Võistkonna juhendaja, Türi põhikooli informaatikaõpetaja Laine Aluoja ütles, et seitsmenda klassi poiste Jakob Järve ja Andero Lavrinenko loodud robot töötas tõepoolest hästi ja nad edestasid konkurente korraliku punktisummaga.

Türi põhikooli võistkond koosnes tegelikult neljast õpilasest. Poiste osa oli valmistada robotid, programmeerida nende täpne liikumine ja täita mänguülesandeid. Tüdrukud aitasid kaasa projektitööga. Anitra Lukjanov ja Anette Meri esitlesid projekti turvalisest hobuhoiust. Neljakesi koos pidid nad kaitsma meeskonna väärtusi. «Nende kolme võistlusosa põhjal valitigi parimad finaali,» täpsustas Aluoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles