Uus õpetaja jagab end kolme koguduse vahel

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Tammiste on lisaks Koeru ja Järva-Peetri kirikule jutlust pidanud ka Anna kirikus.
Jaanus Tammiste on lisaks Koeru ja Järva-Peetri kirikule jutlust pidanud ka Anna kirikus. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Pärast Paide Püha Risti koguduse eelmise õpetaja Kari Tynkkyneni töölt lahkumist on kogudus otsinud uut jumalasulast pikka aega, ent tulemusteta. Uus aasta tõi aga rõõmustava uudise: kogudus sai jälle õpetaja.

«Raske on öelda, kas otsus oli kerge või raske,» ütles diakon Jaanus Tammiste, kes alates jaanuarist Paide koguduses teenib. «Peapiiskop Urmas Viilma ütles kord, et vaimulik on nagu sõdur: kui öeldakse, et mine ja teeni, siis sa lähed ja teenid. Nii ka minu puhul. Kui eelmise aasta lõpus helistas mulle Paide koguduse juhatuse esimees Joel Rikk ja küsis, kas ma aitaksin, ning Järva praost Teet Hanschmidt arvas, et see oleks hea mõte, siis ma oma jah-sõna andsin.» Tammiste teenida on kolm kogudust: Koeru ja Järva-Peetri, millele nüüd lisandus Paide. «Hoolimata sellest, et Järvamaa on nüüd kolmeks kuningriigiks jagatud (Tammiste peab silmas haldusreformiga tekkinud kolme omavalitsust – toim), siis need vahemaad nii pikad polegi ja ma loodan ikka kogudustes iga inimese juurde jõuda,» lausus ta.

Järva praost Teet Hanschmidt on varem Järva Teatajale öelnud, et pikalt õpetajata jäänud Paide kogudusele polnud sobivat inimest lihtne leida. «Paar inimest on kohapeal käinud, aga kindlat kandidaati nende hulgast ei tulnud. Kirik on ju ilus ja kena, aga ei taheta ikka tulla. Ega Paide ole pealinn,» ütles ta kommentaariks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles