Väätsal proovisid autod jäärajasõitu jää praksudes

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Kuigi ilm pole viimasel ajal just talvine olnud, võttis Väätsa kandi jäärajameister Igor Roosmaa nädalavahetuse eel vastu otsuse, et saagu mis saab, tema laseb sõiduhuvilised Väätsa paisjärvele.

Kujunes nii, et viimased poolteist päeva pidi Roosmaa vastama lugematule hulgale kõnedele, kohendama korduvalt plekktünnidega tähistatud rada ja tegema liiklusreguleerija tööd.

Tänavu pole talve suurt olnud ja kuigi Väätsa paisjärve jää autode kandmiseks küllalt paks (keskmiselt umbes 20 cm – toim), kehtivad  praegu seal omad sõidureeglid. Nii lasi Roosmaa korraga rajale kolm masinat, mis tegid viis ringi ja siis oli järgmise kolmiku kord. Uutel tulijatel olid omad eelised. «Üritasime teha raja küll võimalikult aeglase ja tehnilise, kuid laupäeval juhtus nii, et keegi kaotas auto üle kontrolli, sõitis kaldasse ja vajus rattaga läbi,» lausus Roosmaa. «Et keegi oleks päris läbi vajunud, seda ohtu polnud. Kontrollisime jääd ja selle paksust enne raja avamist pingsalt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles