Paides lahendati lahinguülesandeid

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeva ennelõunal oli Paide gümnaasiumi aula täis lahinguvalmis õpilasi. Siiski polnud nad maakonna erinevatest nurkadest tulnud kokku üksteist vaenama, vaid tegemist oli teadusvõistluse «Teaduslahing» maakondliku eelvooruga.

Teaduslahingu koordinaator Marge Thetloff Tartu Ülikoolist selgitas, et kolmandat korda aset leidev Eesti mastaapseim teadusvõistlus läbib nädala jooksul kõik Eesti maakonnad ning paneb proovile ligi 600 koolinoore teadmised ja meeskonnatöö praktiliste ülesannete lahendamisel. Lahingust võtab sel aastal osa rekordiliselt 118 kooli, teisipäeval Paides peetud eelvoorust võttis osa üksteist võistkonda.

«Lisaks sellele, et tegemist on igati asjaliku teadusvõistlusega on see ka tänu käed - külge ülesannetele väga visuaalne ja silmale ilus vaadata,» märkis Thetloff. «Teaduslahing on VII-IX klassi õpilastele suunatud võistlus, kus teadust ja igapäevaelu ühendavaid ülesandeid saab lahendada vaid probleemile otsesõnu käsi külge pannes. Valdkonnad, milles end testitakse, on näiteks toiduainete tehnoloogia, inseneriteadus, keskkonnateadused jne. Nii võiks näiteks veega seotud ülesande puhul võistlejad analüüsida vee kvaliteeti ja uurida puhta joogivee saamise võimalusi,» ütles ta täiendavalt. Nii said ka Paides õpilased ülesandeid lahendades sooritada erinevaid keemilisi katseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles