Tammsaaret jagub suvel Vargamäele rohkem kui küll

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel suvel näeb Tammsaare muuseumis Vargamäel juba eelmise aasta suvel etendunud ja teatrisõprade hulgas ülimenukaks kujunenud Vallo Kirsi lavastuse «Kõrboja perenaine» kümmet lisaetendust.
Sel suvel näeb Tammsaare muuseumis Vargamäel juba eelmise aasta suvel etendunud ja teatrisõprade hulgas ülimenukaks kujunenud Vallo Kirsi lavastuse «Kõrboja perenaine» kümmet lisaetendust. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eelmise aasta lõpul kirjutas Järva Teataja sellest, et Albus kohtusid Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna juhataja Garmen Tabor ja toona veel Albu vallavanema ametis olnud Kalju Kertsmik, et arutada 2017. aasta suvel Vargamäe rehe all etenduva teatritükiga seonduvat.

Kertsmik sõnas siis, et tegemist oli alles esimese kohtumisega ja millestki kindlast on vara rääkida. Teada oli vaid, et tükki, mille tööpealkiri on «Vargamäe aabits», hakkab lavastama Helena Kesonen, dramaturg on Priit Põldma, kunstnik Mailiis Laur ja muusikaline kujundaja Vootele Ruusmaa. «Näitlejaid on neli. Lavastuse täpne sisu ja muu saab selgemaks jaanuari lõpus, mil tuleb teine kohtumine,» täpsustas Kertsmik siis.

Kuigi lepingu allkirjastamine oli plaanitud eilsele, andis Kalju Kertsmik teada, et erinevatel põhjustel tuli seda edasi lükata. «Lavastaja jäi haigeks ja lepingus on veel mõni asi vaja täpsustada, nii et pidime seda veidi edasi lükkama,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles