Laulu-ja tantsupeo proovid saavad hoo sisse

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Mitmes Eesti maakonnas on suvise noorte laulu- ja tantsupeo eelproovid juba toimunud, tuleval nädalal jõuab järg ka Järvamaale.

Esmaspäeval, 6. veebruaril toimuvad tantsupeo I eelproovid Paide kultuurikeskuses, millest võtavad osa V-VI klasside rühmad, noorte segarühmad, neiduderühmad, I-II klasside rühmad, VII-IX klasside rühmad ja II-III klassi rühm.

Esimeses eelproovis osaleb Järvamaalt kokku 27 tantsurühma.

Laulupeo esimese eelproovide ajakava järgi alustavad 7. veebruaril Paide kultuurikeskuses poistekoorid/poistesegakoorid, 9. veebruaril saavad Paide ja Türi kultuurikeskuses kokku lastekoorid. 15. veebruaril teevad Paide kultuurikeskuses proovi neidudekoorid, 17. veebruaril aga Türil segakoorid. Puhkpilliorkestrid sõidavad proovi tegema 18. veebruaril Viljandi Kesklinna kooli.

Mai lõpuni toimub ühtekokku 493 eelproovi. Selle aja jooksul teevad laulu- ja tantsupeo üldjuhid tervele Eestile peale kaks tiiru.

Laulupeoks valmistujad harjutavad koos juhendajatega läbi kokku 44 laulu ja orkestriteost, tantsupeo eelproovides tantsitakse üheskoos läbi 22 tantsu.

XII noorte laulu- ja tantsupidu „Mina jään“ toimub Tallinnas lauluväljakul ja Kalevi staadionil 30. juunist kuni 2. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles