Koolipoisid võtsid saagidelt viimast

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mootorsaagide tutvustuspäev Järvamaa kutsehariduskeskuses
Mootorsaagide tutvustuspäev Järvamaa kutsehariduskeskuses Foto: Erakogu

Järvamaa kutsehariduskeskuse Särevere õppekohas toimunud Husqvarna mootorsaagide tutvustusel proovisid õppurid uusima tehnika võimsust saagimisel.

Kooli juhtõpetaja Ivar Kohjus sõnas, et Husqvarna mootorsaagide päeval tehti Säreveres õppekoha ehitusmaja õuel kohe korralikult müra. „Ettevõte oli kohal viimase peal tehnikaga. Täitsa uued mootorsaed, isereguleeritavad ja puha. Saage proovida saanud teedeehituseriala noormeestel oli arusaadavalt tahtmine seda võimsust ka tunnetada,” kõneles Kohjus.

Tähtsam saagimisest oli Kohjuse meelest see, et ettevõte mehed keskendusid saage kasutades eelkõige ohtusele. „Ohutust ja ergonoomikat rõhutasid Husqvarna demopäeva korraldanud Jaanus Vahesalu, Aivo Smitt ning Andrus Soomer igal liigutusel. Kõik, kes saagi kätte võtsid, olid vastavalt riides ja pidid tegutsemisel järgima ohutuse iga pisimat detaili,” kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles