Riigi sünnipäevaks valmib suur maalritöö

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paides Pikal tänaval asuva vana kalapoe seina võib juba paari kuu pärast kaunistada F. Wilbergi keskväljakust tehtud maali koopia, aga Türi kultuurikeskuse kõrval asuval vana veetornil võib näha muinasjututegelast Rapuntslit.
Paides Pikal tänaval asuva vana kalapoe seina võib juba paari kuu pärast kaunistada F. Wilbergi keskväljakust tehtud maali koopia, aga Türi kultuurikeskuse kõrval asuval vana veetornil võib näha muinasjututegelast Rapuntslit. Foto: Erakogu

Eelmisest sügisest elavdab Paides linnapilti Pärnu tänava korrusmaja otsaseinale maalitud vana linnavaade ja kirjanik Hermann Hesse tsitaat.

Maalingu autor kunstnik Leho Rubis sõnas siis, et majadele maalitud piltide trend on maailma, aga ka Eesti tänavakunstis levinud.

Ühel päeval pöördus tema poole sama mõttega maavanem Alo Aasma, kes oli seinamaali lahendusi näinud oma reisidel. «Nagu heade ideedega ikka, tekkis see sobival ajal mitme inimese peas,» sõnas Rubis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles