Grippi haigestus rekordpalju inimesi

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa haigla peaarst Andres Müürsepp rõhutab, et patsientide kaitseks kehtestatud külastuskeeld kehtib osakonnast sõltumata, eriloa haiglaravil viibivat lähedast vaatama tulla võib anda ainult raviarst.
Järvamaa haigla peaarst Andres Müürsepp rõhutab, et patsientide kaitseks kehtestatud külastuskeeld kehtib osakonnast sõltumata, eriloa haiglaravil viibivat lähedast vaatama tulla võib anda ainult raviarst. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui eelmisel aastal sai terviseameti andmeil Järvamaal gripi diagnoosi 90 inimest, siis ainuüksi selle aasta jaanuaris haigestus grippi 98 ja veebruari esimesel nädalal veel 31 inimest. Seega on tänavusel gripihooajal gripi diagnoosi saanud 129 inimest.

Terviseameti vaneminspektor Maie Laos lisas, et veebruari esimesel nädalal haigestus maakonnas ülemiste hingamisteede viirustesse 190 inimest. Ta meenutas, et jaanuari viimasel nädalal haigestus ülemiste hingamisteede viirustesse 152 inimest, mis teeb haigestumise kasvuks 20 protsenti. «Kuni 14aastaseid lapsi oli haigestunute seas 85,» täpsustas ta.

Türi lasteaia direktor Sirle Võtti sõnas, et ka neil on lapsi kohal tavapärasest vähem. «Aga ei midagi erakorralist, selline igatalvine haiguste periood,» täpsustas ta. See tähendab, et mõnes rühmas on seitse-kaheksa last, teises jälle sama palju puudu, mõnes rühmas pole aga pea üldse puudujaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles