Muuseumidirektor pälvis presidendilt teenetemärgi

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

President Kersti Kaljulaid annab Eesti Vabariigi 99. sünnipäeva eel meie riigi teenetemärgid tänuks 113 inimesele, kelle pühendumus oma kutsetööle või kogukonnale on muutnud kogu Eesti paremaks.

“Teenetemärgid on tunnustus Eesti inimestele ja meie toetajatele välisriikides nende sihikindluse eest oma tegevuses ning lojaalsuses põhimõtetele, millele toetub kaasaegne Eesti – avatusele ja demokraatiale, teadmistele ja ettevõtlikkusele, hoolimisele ja märkamisele," kirjutas president Kaljulaid otsuse eessõnas.

Vabariigi President annab teenetemärgid üle iseseisvuspäeva eel, 23. veebruaril NUKU teatris.

Järvalastest pälvib Valgetähe V klassi teenetemärgi Eesti Ringhäälingumuuseumi direktor Juhan Sihver.

Sihvri kohta esitatud põhjendusest võib lugeda, et ta on üles ehitanud omanäolise muuseumi, mida külastab aasta jooksul palju huvilisi.

Lisaks tavapärasele püsinäitusele ja ajutistele näitustele on muuseumis välja arendatud terve rida osalusprogramme, mida saab kasutada põhikoolis ja gümnaasiumis meediaõpetuse tundides.

Muuseum on põhiline ringhäälinguajaloo talletaja Eestis. Muuseumi püsiekspositsioon avati enam kui 15 aastat tagasi.

Vaata kõiki teenetemärgi pälvinuid siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles