Muuseumisõbrad teevad tähendusrikkal päeval oma seltsi

Marika Rajamäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa Muinasasjade Alalhoidmise Seltsi üks asutajaid, apteeker ja Paide linnapea Oskar Brasche annetas 1912. aastal Järvamaa muuseumile siiani väärtuslikema kogu – üle 200 eseme tema perekonnale kulunud vana apteegi sisustusest.
Järvamaa Muinasasjade Alalhoidmise Seltsi üks asutajaid, apteeker ja Paide linnapea Oskar Brasche annetas 1912. aastal Järvamaa muuseumile siiani väärtuslikema kogu – üle 200 eseme tema perekonnale kulunud vana apteegi sisustusest. Foto: Järvamaa muuseumi kogu

Samal päeval, 25. veebruaril, kui 99 aastat tagasi anti Paide turuplatsil rahvale iseseisvusmanifesti ettelugemisega teada Eesti iseseisvusest, koondab Järvamaa muuseum lõpuks oma sõbrad seltsiks.

Mäluasutuste loojate, innustajate ja edasikandjate hulgas on ajast aega kandnud olulist väärtust muuseumisõbrad – inimesed, keda juhuslikust külastajast eristab tihedam side asutusega.

Olgu selle põhjus siis huvi kodu-, kultuuri- ja perekonnaloo vastu või pakuvad neile põnevust muuseumi tegevused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles