Valitsus näeb Koeru kanti Järva valla osana

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koeru vallavolikogu
Koeru vallavolikogu Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Koeru valla juhid ei võta kuulda valitsuse ettepanekut ühineda Järva vallaga, sest peab tekkivat omavalitsust ebamõistlikult suureks.

Valitsuse kodulehel ripub neljapäevast teadaanne «Valitsus leppis kokku omavalitsuste ühinemissuunad», kus on must valgel kirjas, et valitsus leppis kokku teha ühinemisettepanek kõikidele omavalitsustele, kes ei täida haldusreformi 5000 elaniku miinimumkriteeriumi. «Ühinemissuundade ettepanekud tehakse nii neile väikevaldadele, kes haldusreformi vabatahtliku etapiga ei liitunud, kui ka neile ühinejatele, kus pärast ühinemist elaks vähem kui 5000 inimest,» edastab teade. Erandi on valitsus teinud Kihnu, Muhu, Vormsi ja Ruhnu saarvallale.

Järvamaal puudutab otsus Koeru valda. Ligikaudu aasta kestnud ühinemisläbirääkimiste järel otsustas Koeru vallavolikogu möödunud aasta lõpus, et ei soovi kuuluda moodustuvasse Järva valda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles