Minister: Järvamaa on tasuta ühissõidu puhul eelisseisus (1)

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Internet

Järvamaa ühistranspordi keskusega tutvumas käinud majandus- ja taristuminister Kadri Simson uskus, et Järvamaa on üks esimesi maakondi, kus järgmisel aastal saab maakonnaliinidel tasuta sõita.

Simson selgitas, et kuna Järvamaal on ühistranspordi keskus tegutsenud juba 17 aastat, kuid enamikul maakondadel seisab see töö alles ees, võivad järvalased ka teistest varem tasuta sõitma hakata. Simson kinnitas, et riigil on järgmise aasta 1. jaanuariks tasuta ühissõidu tarvis raha olemas, nüüd oleneb palju sellest, kuidas kohapeal selleks valmis ollakse. Ta lootis, et kui takistusi ei teki, võivad järvalased tasuta bussisõitu nautida juba natuke rohkem kui kümne kuu pärast. «Sügiseks on see aeg selge,» lisas ta.

Simsoni selgitusel ei tähenda see, et inimene istub lihtsalt bussi, ta peab endiselt bussijuhi käest pileti võtma, aga raha pole tarvis maksta. Reisijate üle tuleb  arvestust pidada, et saada teada, millal ja kui palju inimesi bussidega sõidab.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles