Ekstreemsused polnud taliujujale meelt mööda

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türi põhikooli kehalise kasvatuse õpetaja Merle Vantsi võitis Rootsis peetud taliujumise maailmakarikaetapil küll kolm kulda, kuid vabatahtlikult ta samasse kohta võistlema enam ei läheks.

Merle Vantsi sõnas, et nii ekstreemsetes tingimustes, nagu pakkus talle Rootsis toimunud taliujumise maailmakarikaetapp, ta ei mäletagi, et oleks pidanud ujuma. «Võistlesime jõel, kus asus töötav hüdroelektrijaam, mida ei lülitatud välja ka võistluste ajaks. Nii tuli 50 meetri ujumisel esimesed 25 meetrit ujuda vastuvoolu ja see pole ujumisvõistluste puhul küll tavaline,» selgitas ta. «Nii mõnelgi oli päris tegu, et üldse ümberpööramisseinani jõuda.»

Jõel töötava hüdroelektrijaama tõttu startisid teateujumises kõik ühelt poolt, mis on samuti Vantsi ütlust mööda üsnagi omapärane. «Hea, et vähemalt siis ujusime kõik allavoolu,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles