Järva Teataja ajakirjaniku lugu jõudis parimate sekka

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Möödunud aastal maakonnalehtedes ilmunud parimate lugude konkursil, mida korraldab Eesti ajalehtede liit, tuli olemusloo kategoorias nominendiks Järva Teataja reporteri Anne Põdra lugu «Pilt passis võib olla petlik», mis näitab, kui palju võib isegi viie aastaga inimese välimus muutuda.

Anne Põder ütles, et selle loo puhul pole õige esile tuua üksnes ajakirjanikku, sest väga suurt osa etendasid ka fotograaf Dmitri Kotjuh ja küljendaja Kristo Kivisoo. «Sellist lugu ei saa kirjutada päeva või paariga, sest inimeste leidmine võtab kaua aega ja ideest artikli valmimiseni kulus poolteist kuud,» selgitas ta. «Ma ei tahtnud minna mööda kergemat teed ja valida loosse üksnes noori, kes on viie aastaga täiskasvanumaks saanud. Üks muutujatest oli kaotanud oma kehakaalust 50 kilogrammi, teine tegi läbi ilulõikuse ja kaotas sellega välimuselt paarkümmend aastat.»

Aasta pressifoto konkursil pääses kolme parima hulka ka Järva Teataja fotograaf Dmitri Kotjuh, kes on tabanud Tartu Ülikooli audoktorit ja Eesti Teaduste Akadeemia välisliiget Cornelius Hasselblatti Käsmus juunis peetud tõlkijate seminaril. «Suvel, kui selle pildi tegin, taipasin kohe, et tegemist on väga erilise fotoga. Ütlesin ka toimetuses, et kui nad tahavad selle mehe pilti ajalehte panna, siis kasutataks seda,» selgitas Kotjuh.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles