Muuseumi sõbrad asutavad seltsi

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa muuseum. Pilt on ilustratiivne.
Järvamaa muuseum. Pilt on ilustratiivne. Foto: Tiit Reinberg

Laupäeval algusega kell 11.30 saab teoks ajalooline hetk Kesk-Eesti kultuuriloos. Järvamaa aja- ja kultuurilugu väärtustavate inimeste eestvõttel asutatakse Järvamaa Muuseumi Sõprade Selts.

 

Loodava seltsi eesmärgiks on kaasa aita SA Ajakeskus Wittenstein/Järvamaa muuseumi tegevusele Kesk-Eesti rahvakultuuri säilitamisel, uurimisel, tutvustamisel ja põlvkondadevahelise järjepidevuse säilitamisel. 

Asutamiskoosolekul tutvustavad Viljandi Muuseumi Sõprade Seltsi tegemisi Heiki Raudla ja Viljandi muuseumi direktor Jaak Pihlak. 

Seltsi asutamiskoosolekule eelneb kell 10.30 Paide Keskväljakul toimuv traditsiooniline kõnekoosolek iseseisvusmanifesti ettelugemise ja aupaukudega.

Seltsi asutamiskoosoleku järel pakume pidupäevatorti ja räägime seltsi ning muuseumi tulevikuplaanidest. Kui ka Sind huvitab Kesk-Eesti aja – ja kultuurilugu ning hoolid esivanemate pärandist, siis  oled julgelt oodatud seltsi tegevustes osalema.

Seltsi esimeseks ettevõtmiseks on 3. märtsil  toimuv väljasõit Tartus asuvasse Rahvusarhiivi vastavatud peahoonesse Noora. Lisaks plaanime külastada Tartu Ülikooli muuseumi uut püsinäitust. Huviliste registreerimine telefonil: 56682165.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles