Üksikettevõtja püsib elus palgatööl käiva kaasa toel

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Oma vajadusest välja kasvanud õmblusettevõte valmistab lastele pükse ja kindaid neljandat aastat. Kuigi üksikettevõtja püsib elus suuresti palgatööl käiva abikaasa najal, hakkab töötukassa toel ettevõtjaks igal aastal aina rohkem inimesi.

Türil viiendat aastat tegutsev Kyllitex OÜ omanik Küllike Liiders sõnas, et iga asi algab oma vajadustest. «Mul polnud kerge leida  lapsele kvaliteetseid iga ilmaga õues käimiseks kõlbavaid pükse  ja kindaid. Nii asutasingi seejärel, kui mind pärast kümmet aastat õmblusettevõttest koondati, oma õmblusettevõtte,» selgitas ta.

Ise endale tööandjaks hakkamise mõtet oli Liiders peas kerinud varemgi, kuid kõik jäi rahapuuduse taha. Pärast koondamist oli tal põhjust võtta end töötuks, õppida ettevõtte alustamist ja teha äriplaan, mille alusel toetas riik teda õmblusettevõttele väga vajalike masinate ostul. «Kuigi olen õppinud pearaamatupidaja, on õmblemine mulle südameasi, nii et katkestamise mõtet pole kordagi pähe tulnud. Ka mitte siis, kui oli väga raske,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles