Türilastele olulised teod ja tegijad pälvivad tunnustust

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi reklaamisümbol auruvedur saab uue välimuse
Türi reklaamisümbol auruvedur saab uue välimuse Foto: Silvi Lukjanov

Kolmapäeval, 22. veebruaril  kell 19 Türi kultuurikeskuses algaval kontsertaktusel võtavad tunnustuse vastu aasta teo ja aasta tegija konkursi võitjad.

Viiendat aastat korraldatud konkursside mõte on olnud avaldada avalikku tunnustust aasta parimatele tegudele ja inimestele, kes on silma paistnud, rikastanud kohalikku elu ja aidanud kaasa Türi valla tuntusele.

Võitjad avalikustatakse ja neid tunnustatakse tänukirja ja meenega 22. veebruaril kell 19 Türi kultuurikeskuses algaval kontsertaktusel. 

Aasta tegu ja tegija 2016 nimetusega kaasneva mälestuseseme on valmistanud Türi nukukunstnik Resa Tiitsmaa.

*Aasta eredaima sündmuse/teo kandidaadid

Türi ujula aroomi- ja aurusaun, mis on pälvinud külastajate heakskiidu.

Türi raudteeaida Jaama 4 renoveerimine ja ärihoonena kasutuselevõtt. Uutesse ruumidesse kolinud ettevõtetel on suuremad salongid ja rohkem müügipinda, seetõttu on võimalik pakkuda uusi teenuseid ja suuremat sortimenti.

Vanade auruvedurite renoveerimise talgud Türil. Vabatahtlike toel korrastati Türi raudteeülesõidu kõrval ja raudteejaama juures seisvad kui linna visiitkaardiks olevad  auruvedurid.

Türi ühisgümnaasiumi jõuluheategu. Heategevuslik algatus loobuda klassides jõulukingitustest Türi kogukonna laste heaks.

*Aasta tegija kandidaadid

Taikse külaseltsi juhatus. Taikse külaselts on erandlik oma ettevõtlikkuse poolest – lühikese ajaga on võetud kokku julgus ja seltskond, kes suudab korraldada seltsielu nii oma külale kui ka väljapoole.

Andra Punt,  Türi ühisgümnaasiumi heategevusliku projekti algataja. Tema ettepanekul annetasid õpilased  jõulukinkide ostu asemel raha kahele Türi valla perele, kus kasvab puudega laps.

Kaia Iva. Türi lasteaia direktori kohusetäitjana töötamise ajal parendati olmekeskkonda, soetati mööblit ja köögitehnikat, renoveeriti ruume. Iva käivitas projekte ja tema eestvedamisel saadi heategevuse kaudu lisarahastust.

Helit Seljamaa. Türi tantsustuudio asutaja ja treener, aktiivne, särav, loominguline ja andekas noor tantsujuht, kes lõi  tüdrukutele ja noortele naistele meelepärase harrastuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles