Parim piimakarjakasvataja tegutseb ka Järvamaal

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väätsa Agro juhatuse liige Margus Muld teab, et lehmadele on ühel ja samal ajal lüpsile pääseda väga tähtis ning abi pole sellestki, kui neile kasvõi kella näidates selgitada, et lüpsiaeg on lükkunud nüüd lihtsalt tund aega edasi.
Väätsa Agro juhatuse liige Margus Muld teab, et lehmadele on ühel ja samal ajal lüpsile pääseda väga tähtis ning abi pole sellestki, kui neile kasvõi kella näidates selgitada, et lüpsiaeg on lükkunud nüüd lihtsalt tund aega edasi. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Täna toimub maaeluministeeriumis Eest Vabariigi aastapäeva aktus, kus maaeluminister Tarmo Tamm annab üle ministeeriumi teenetemärgid ja Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhatuse esimees Raul Rosenberg kuulutab välja 2016. aasta parima piimakarja- ja lihaveisekarjakasvataja.

 

2016.a. aunimetuse parim piimakarjakasvataja saajaks on Margus Muld Kaiu LT OÜst Raplamaalt. Karjas on aastalehmi 661, keskmine piimatoodang lehma kohta 12 239 kg ja somaatiliste rakkude arv 115 000. Kaiu LT OÜ kuulub Trigon Dairy Farming Estonia AS´le, kelle tütarettevõtted on ka Väätsa Agro AS ja Saare Farmer OÜ.

Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) algatusel antakse parimatele piimakarjakasvatajatele aunimetust välja juba seitsmeteistkümnendat ja parimatele lihaveisekarjakasvatajatele üheteistkümnendat korda.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles