Uunikute talveralli toob Järvamaale hulga erilisi inimesi ja sõidukeid

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aile Kaasik

Sel nädalavahetusel stardib Nelijärvelt uunikute 16. talveralli. Nagu nii mitmelgi varasemal aastal ei jää sellest lustimist ja nostalgiat täis ettevõtmisest kõrvale ka Järvamaa teed.

 

Rajameister Priit Veski ütles, et pealtvaatajatele on kõige paremaks vaatamiskohaks Järva-Jaanis asuv vanatehnika varjupaik. Just sealt voorib laupäevase päeva jooksul läbi hulk erinevaid jõuvankreid.

Talverallil on korraldajate sõnul startimas 115 sõidukit. Kolme maakonda läbiva võistlustrassi pikkuseks on ca 350 kilomeetrit. Priit Veski rõhutas, et kuigi nime järgi võiks talverallit pidada klassikaliseks autospordivõistluseks, nii see siiski pole. „Tegemist on ikkagi just for fun üritusega, mille peamiseks eesmärgiks pole mitte kihutamine, vaid kontrollpunktide läbimine ja ristsõna lahendamine motoriseeritud liikumisvahenditel liikudes,” selgitas ta. „Küll aga peab arvestama, et kogu see ettevõtmine toimub avatud teedel. Kindlasti on väiksemaid teid, mis laupäeval saavad pea sama suure liikluskoormuse kui terve aasta jooksul kokku. Kui inimesed näevad talveralli autosid sõitmas, siis peab arvestama, et vahepeal võivad tekkida ka autorivid.”

Uuri lisa automoto foorumist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles