Pilk ajalukku

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paide lihakombinaadi hooned lammutatakse, asemele kerkivad kortermajad ja paariselamud, kus peaks endale kodu leidma üle kolmesaja perekonna.

Paide linnapea Kersti Sarapuu ja abilinnapea Kaido Ivask tutvusid endise lihakombinaadi maa-alaga Mündi tänavas, mille ostis neli kuud tagasi osaühing Bergstar.

Sarapuu selgitas, et endise lihakombinaadi omanikud kavatsevad rajada uut elurajooni. «Praegused hooned lammutatakse ja lähevad pinnase täiteks,» sõnas ta.

Sarapuu ütles, et kerkivad viie–, kahe– ja kolmekorruselised korterelamud ja paarismajad, kus ühtekokku võiks uue kodu sisustada rohkem kui kolmsada peret. «Maju hakatakse ehitama järk–järgult, mitte nii, et kõik korraga valmis,» lisas ta.

Sarapuu pidas võimalikuks, et esialgu jääb püsti mõni endine hoone, mida ettevõtjatele rentida.

Sarapuu teada on kinnisvaraarendajad huvitatud, et Paides algaks elamispinna ehitus võimalikult kiiresti. «Nad loodavad sügisel töödega algust teha,» lisas ta.

Sarapuu on rahul, et endise lihakombinaadi maa-ala teeb lähiaastatel läbi põhjaliku muutuse. «Sellest tuleb kindlasti ilus elurajoon, kust avaneb vaade nii tehisjärvele kui ka jõele,» sõnas ta.

Sarapuu ütlust mööda on linna suurimaid hädasid elamispinna puudus, mistõttu on niisugune ettevõtmine igati teretulnud.

Esimesel enampakkumisel pärast Balsingi pankroti väljakuulutamist ülemöödunud aasta aprilli lõpul oli kinnistu alghind 15 miljonit krooni. Pankrotihaldur Maie Klemmer ütles 15-16 miljonit krooni siis ka ettevõttel võlgu olevat.

Paraku oli 4,7 hektari suurust kinnistut müüa raske ja mitu enampakkumist läks vett vedama. Vahepeal oli Klemmer valmis kinnistut ka osadena müüma. Lõpuks ostis Bergstar ära siiski kogu kinnistu.

Hoonetega kinnistu lõplikuks hinnaks kujunes 6,93 miljonit krooni.

JÄRVA TEATAJA, 20. VEEBRUAR 2007

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles