Viiendikud võistlesid teabe otsimises

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiendate klasside maakondlik õpioskuste olümpiaad Türi põhikoolis
Viiendate klasside maakondlik õpioskuste olümpiaad Türi põhikoolis Foto: Türi põhikool

Maakondlikul viiendate klasside olümpiaadil tuli ülesannete lahendimisel näidata oskusi interneti, nutitelefoni ja teatmike kasutamisel, edukamalt sai sellega hakkama Paide gümnaasiumi nelik.

Türi põhikoolis eile toimunud õpioskuste olümpiaadil viiendate klasside õpilastele osales olümpiaadi komisjoni esimees Ülle Tammela andmetel 11 võistkonda üle maakonna. Olümpiaad koosnes kolmest õpitoast, mida kutsuti valge, roosa ja roheline töötuba. Neis tuli koolide neljaliikmelistel võistkondadel näidata osavust teabe otsimisel internetist, nutitelefonist, tahvlitest ja teatmeteostest ning artiklitest.

Kokkuvõte tegemisel selgus, et enam valmsitas õpilastele raskusi internetikeskkond, sest õpilastel pole Tammela sõnutsi harjumust lugeda tööjuhendeid. „Kuna tööjuhendite põhjalikumaks lugemiseks ei leita aega, siis sisestatakse internetti vastuse leidmiseks valesid märksõnu ja nii kaotati palju väärtuslikku aega,” tõi ta välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles