Sõltuvusest päästab mõtteviisi muutus

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paidelane Olesya Zdobnykh jagab oma aega kooli, töö, pere ja vabatahtliku tegevuse vahel.
Paidelane Olesya Zdobnykh jagab oma aega kooli, töö, pere ja vabatahtliku tegevuse vahel. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Olgu tegemist alko- või narkosõltuvusega, ainus pääsetee on muuta sõltlase mõtteviisi, usub aasta terviseedendaja, kohalikke tugirühmi vabatahtlikuna juhtiv Olesya Zdobnykh (31).

Sel aastal tunnustas sotsiaalministeerium maakondades neid terviseedendajaid, kes vähendavad tõhusalt alkoholikahjusid. Järvamaa tervisenõukogu esitas vabatahtlikuna tegutseva Olesya Zdobnykhi kandidatuuri.

Maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna peaspetsialist Anu Puusepp ütles, et Olesya Zdobnyk on elav näide sellest, kuidas on võimalik elada täisväärtuslikku elu ilma sõltuvust tekitavate aineteta. «Ta on elanud alkoholi ja narkootikumideta neli aastat ja ilmselt isiklikku kogemust abiks võttes näeb probleemi ja selle põhjusi tervikuna – alkoholism, narkomaania ja HIV – ning on andnud oma panuse sõltlaste nõustamisse,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles