Kodukülastajaid on seekord rohkem kui üks

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal algasid Järva maakonna kaitsealustes eluhoonetes päästeameti ja muinsuskaitseameti töötajate kodukülastused.

Muinsuskaitseameti Järvamaa vaneminspektori Karen Klandorfi hinnangul on ühiskülastused olnud väga informatiivsed mõlemale osapoolele. «Mina omandasin uut teavet nii külastatud hoonete, nende seisukorra kui ka päästeameti jagatud soovituste, nõuannete ja tegevuse praktilise poole kohta» lausus ta. «Samuti oli mul hea võimalus jagada muinsuskaitseteavet hoonete omanikele ja elanikele. Külastuste järel olen võtnud järgemööda ühendust hoonete omanikega, kellele kuuluvates elamutes võtsid meid vastu üürnikud.»

Klandorf lisas, et saadud ülevaate põhjal on hea püstitada eesmärke edaspidiseks ning mõelda läbi meetmed, kuidas säilitada väärtuslikku ehituspärandit. «Hindan külastusi tulemuslikuks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles