Koalitsioon tahab lahkuvale linnapeale hüvitist või preemiat maksta

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Paide linnavolikogu esimehe Ants Hiiemaa ettepanek on maksta linnapea Kersti Sarapuule kolme kuupalga suurust hüvitist.

Opositsiooni seisukoht on, et omal soovil lahkuvale linnapeale ei tohi hüvitist maksta, mistõttu võib Sarapuu saada hüvitise asemel preemiat. «Pole tähtis, kas see on hüvitis või preemia, tahame linnapead tehtud töö eest tänada,» selgitas Hiiemaa.
Hiiemaa lisas, et kuue aasta jooksul pole Sarapuule kordagi preemiat makstud.


Paide linnavolikogu opositsioonilise, Reformierakonna fraktsiooni juht Tarmo Alt ütles, et fraktsioon koguneb küsimust arutama õhtul.
Aldi seisukoht on, et Sarapuule ei tuleks preemiat maksta, sest selleks pole põhjust. Alt heidab Sarapuule ette, et tema ametiajal on linnale liiga suur võlakoorem võetud.
Hüvitise või preemia maksmist ei pea Alt õigustatuks seetõttugi, et vastavalt koalitsioonilepingule hakkab Kersti Sarapuu linnavolikogu esimeheks.


Koalitsioonilepingu järgi saab linnavolikogu homsel istungil Paide linnapeaks Isamaa ja Res Publica Liidu liige Kaido Ivask. (JT)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles