Uhked seinamaalingud said aasta teoks

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veebruaris kuulutas Roosna-Alliku põhikool eelmise aasta teo valimise, kuue kandidaadi hulgas kogus enim hääli ettevõtmine, mille käigus sai mõisahäärber 230 aasta juubeliks uhked seinamaalingud. Kogu veebruari kestnud internetihääletusest võttis osa 74 inimest, kellest 18 oli seinamaalingute poolt.

Järva Teataja kajastas seinamaalingute valmimist eelmise aasta augustis. Mõisateemalisi seinamaalinguid, kus sõidavad ka vankrid ja ratsanik elusuuruses hobust peatab, näeb 1970ndatel valminud juurdeehitise mõlema korruse koridoris ja ka fuajees.

Roosna-Alliku põhikooli direktor Daina Pärt lausus, et kui 1924. aastal kolisid ümberkaudsed koolid mõisahoonesse, siis nüüd võiks öelda, et mõis on laienenud koolihoonesse. Indu hiiglaslikke seinamaalinguid teha sai Pärt ühe Paide Pika tänava maja koridori maalingutest. Tema mõte leidis nii sõnalist kui ka rahalist toetust, viimast jagas kohaliku omavalitsuse ja MTÜ Roosna-Alliku Mõis kõrval ka kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles