Pärdi muusikaaias käivitub suvel kontserdisari

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paides avati Arvo Pärdile pühendatud muusikaaed
Paides avati Arvo Pärdile pühendatud muusikaaed Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide kultuurikeskus ja Pille Lille muusikute fond korraldavad eeloleval suvel Paides Arvo Pärdi muusikaaias neli vabaõhukontserti, antakse teada Paide linna veebilehel.

"Põhirõhk on klassikalisel muusikal," selgitas Paide kultuurikeskuse direktor Ülle Müller. "Samuti võib tulla oma piknikukorviga. Augustikuu kontsert on plaanitud spetsiaalselt arvamusfestivali ajaks, et linna saabuvad külalised leiaksid tee muusikaaeda."

16. mail esinevad muusikaaias viiuldaja Kristina Kriit ja tšellist Levi-Daniel Mägila, 13. juunil astuvad üles Andreas Lend (tšello) ja Allan Jakobi (akordion). 11. juulil kuuleb Paides akordioniduot Henri Zibo ja Mikk Langeproon ning 11. augustil esineb saksofonikvartett SaxEst.

Linnapea Siret Pihelgase ütlust mööda näitab eelolev suvehooaeg, kuidas muusikaaed kontserdipaigana tööle hakkab. "Muusikaaed on saanud palju positiivset vastukaja ning huvi kontsertide vastu on väga suur. Ootan huviga aega, kui saame aeda näha suveroheluses, lilleilus ning täidetuna muusikast," lisas ta.

Lisaks piknik-kontsertidele on muusikaaias plaanis korraldada ka Eesti taasiseseisvumispäeva kontsert, esialgse kava järgi astub 20. augustil üles Birgit Õigemeele trio.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles