Üks kass kuulab nurrudes laste lugemist

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupa põhikooli õpilased Tiit Koskor ja Aiki Martha Alviste teevad lugemiskass Kituga tutvust ja loevad talle raamatuid ette. Tundub, et toredate muinasjuttude vastu pole kassihärral midagi.
Laupa põhikooli õpilased Tiit Koskor ja Aiki Martha Alviste teevad lugemiskass Kituga tutvust ja loevad talle raamatuid ette. Tundub, et toredate muinasjuttude vastu pole kassihärral midagi. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kassihärra Kitu lamab rahulikult Laupa põhikooli huvitoa diivaninurgas patjadel ja kuulab, kuidas lapsed talle loevad. Ta ei lase ennast segada võõrastest inimestest ega jutuvadast, sest ta on teadaolevalt ainus paberitega teraapiakass Eestis.

Kassi perenaine Kalli Kazakova ütleb, et Laupa koolis tunneb Kitu end eriliselt hästi. «Täna siia tulles märkasin, et kassil oli karv lahti. See võib olla üks stressi tunnuseid. Mõtlesin juba, kas saangi laste juurde minna, kui ta nii palju karva ajab,» kurdab ta.

Tunnike hiljem, kui tiheda mustvalge kasukaga kiisu on end pehmetele patjadele mugavalt sisse seadnud, märkab Kazakova teda silitades, et karv on kinni tõmmanud. «Ju ta siis rahunes ja tundis, et see on talle tuttav keskkond, ja ärritus läks mööda,» sõnab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles