Hobusetalli kerkib joogakeskus

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese osa tulevasest joogakeskusest loodab Maimu Opmann avada juba sügisel. Lagunenud väravate asemel tervitab külastajaid siis juba midagi sootuks kenamat.
Esimese osa tulevasest joogakeskusest loodab Maimu Opmann avada juba sügisel. Lagunenud väravate asemel tervitab külastajaid siis juba midagi sootuks kenamat. Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Aastakümneid vana lastejalgratas ja muud vanakraami, meeletus koguses põhku ja öisel ajal tähistaevavaadet pakkuv katus – nii näeb välja tulevane joogakeskus Esnas umbes kaks aastat enne valmimist.

Esna mõisast mõneminutise jalutuskäigu kaugusel asub kunagine sepamaja ja selle kõrval hobusetall. Neljandat aastat on sepamaja perenaine hambaarst ja joogaõpetaja-terapeut Maimu Opmann, kes ostis hiljuti ära ka lagunemisohus hobusetalli, et sinna joogakeskust rajada. «Ma ei oska teistmoodi mõelda kui suurelt,» sõnab ta.

Rahvusvahelised toetajad Itaaliast, Iisraelist ja Soomest on mõtte heaks kiitnud ja valmis toetama. Opmann toob näiteks joogaõpetaja Galit Levini Iisraelist, kes on Esnat külastanud üksi, joogaõpetajast õe ja ka grupiga, kiitnud paiga tervendavat mõju ning otsustanud, et just Esna võiks olla see koht, kuhu üle ilma kokku tulla. «Itaaliast üks joogaõpetaja on ka käinud kohta vaatamas ning tuleb suvel uuesti. Soomlased on samuti projektist teadlikud ja valmis aitama,» täpsustab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles