Põrsafilee-verivorstirull jõhvikate ja suitsuse peekoniga
kuuele
Selle roaga võiksid üllatada peret ja sõpru jõuluõhtul. Kindlasti kujuneb sellest neile üks maiuspala seaprae ja kapsakuhjade kõrval.
Ettevalmistamisaeg 40 minutit + 1,5 tundi barbecue-ahjus 
2 põrsa sisefileed
peotäis kuivatatud jõhvikaid
1 tl piparkoogimaitseainet (Santa Maria)
3-4 Joonatani või mõnd muud peenemat verivorsti
2 pakki (150 g) õhukesi suitsupeekoniviile
oliiviõli

Lõika fileed liblikateks ja löö lihahaamriga kergelt laiemaks. Laota peekoniviilud toidukilele nii, et servad kataksid üksteist. Tõsta peale fileeliblikad ja raputa lihale piparkoogimaitseainet (soola pole vaja lisada, sest peekon ja verivorst annavad soolasust). Siis aseta liha keskele verivorstid ja raputa kõik üle kuivatatud jõhvikatega. Keera liha toidukile sisse rulli ja pane pooleks tunniks külmikusse maitsestuma.
Võta liharull kilest ja tõsta eelkuumutatud barbecue-ahju küpsema. Küpseta madalal temperatuuril (90-100 °) kuni poolteist tundi. Vahepeal võid määrida oliiviõliga, et peekoni pind ei kuivaks. Õli annab roale ka kuldsema värvi.
Serveerimiseks lõika rullist umbes 4 cm paksused lõigud. 
Retseptid pärinevad Silja ja Arvi Pitelkovi raamatust «Grill ja barbecue. Toit elaval tulel».
Põrsafilee-verivorstirull jõhvikate ja suitsuse peekoniga kuuele Selle roaga võiksid üllatada peret ja sõpru jõuluõhtul. Kindlasti kujuneb sellest neile üks maiuspala seaprae ja kapsakuhjade kõrval. Ettevalmistamisaeg 40 minutit + 1,5 tundi barbecue-ahjus 2 põrsa sisefileed peotäis kuivatatud jõhvikaid 1 tl piparkoogimaitseainet (Santa Maria) 3-4 Joonatani või mõnd muud peenemat verivorsti 2 pakki (150 g) õhukesi suitsupeekoniviile oliiviõli Lõika fileed liblikateks ja löö lihahaamriga kergelt laiemaks. Laota peekoniviilud toidukilele nii, et servad kataksid üksteist. Tõsta peale fileeliblikad ja raputa lihale piparkoogimaitseainet (soola pole vaja lisada, sest peekon ja verivorst annavad soolasust). Siis aseta liha keskele verivorstid ja raputa kõik üle kuivatatud jõhvikatega. Keera liha toidukile sisse rulli ja pane pooleks tunniks külmikusse maitsestuma. Võta liharull kilest ja tõsta eelkuumutatud barbecue-ahju küpsema. Küpseta madalal temperatuuril (90-100 °) kuni poolteist tundi. Vahepeal võid määrida oliiviõliga, et peekoni pind ei kuivaks. Õli annab roale ka kuldsema värvi. Serveerimiseks lõika rullist umbes 4 cm paksused lõigud. Retseptid pärinevad Silja ja Arvi Pitelkovi raamatust «Grill ja barbecue. Toit elaval tulel». Foto: Rene Riisalu

Kl 16 Väätsa sööklas Järvamaa toiduvõrgustiku kokkusaamine.

 

NÄITUSED

Paide vallimägi

Paide ajakeskuses töötab ajamasin.

Kommentaarid
Copy