Töötute hulgas on enim lihttöölisi

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Veebruaris registreeritud töötute arv ootuspäraselt suurenes ning veebruari lõpus oli töötuna registreeritud 32 132 inimest ehk 5,0 protsenti 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust. Vähenenud töövõimega inimesi oli nende hulgas 7 060.

 

Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel: «Jaanuaris alustasime inimeste töövõime korduvhindamistega. Aasta esimese kahe kuu andmed näitavad, et veidi üle poole inimestest, kelle töövõime on ekspertarstid hinnatud osaliseks, juba töötavad. Puuduva töövõime hinnangu saanud inimestest teeb tööd ligi veerand.»

Kokkuvõttes suurenes registreeritud töötute arv veebruaris võrreldes eelneva kuuga ligi 4 protsenti, kuid võrreldes aastataguse ajaga on töötute arv siiski veidi madalam. Veebruaris jätkus vähenenud töövõimega registreeritud töötute arvu kasv ning tulenevalt hooajalistest mõjudest suurenes mõnevõrra ka teiste töötute arv.

Kõrgeim oli veebruaris registreeritud töötuse määr jätkuvalt Ida-Virumaal (11,1 protsenti) ja Valgamaal (8,6 protsenti) ning madalaim Harjumaal (3,5 protsenti) ja Tartumaal (4,1 protsenti). Kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid veebruari lõpus lihttöölised (23 protsenti), oskustöötajad ja käsitöölised (19 protsenti) ning teenindus- ja müügitöötajad (17 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles