Suvel hakatakse neljarealist teed ehitama

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kose–Ardu lõik on üks osa Kose–Mäo neljarajalisest maanteelõigust, mis on plaanitud valmima aastaks 2022. Kose–Ardu 12 kilomeetri pikkuse lõigu ehituse algus on kavandatud selleks suveks ja Ardu–Võõbu lõigu ehitushange avaldatakse kolmandas kvartalis.

Maanteeameti peadirektori asetäitja ehituse ja arengu alal Kaupo Sirk ütles, et Kose–Mäo neljarajalise maantee ehitus on küll mahukas, ent kõrge tasuvusega ja inimelusid säästev. «Sotsiaal-majanduslikuks tasuvuseks on hinnatud 10 miljonit eurot aastas. Seda põhjusel, et sõit Tallinna ja Tartu vahel tuleb sujuvam ja ohutum, mõjudes hästi nii majandusele kui ka inimeste liiklemisele,» selgitas Sirk.

Lisaks on uuele teele kavandatud parklad ja puhkealad raskeliiklusele, mis välistavad teeäärse peatumisega liiklusohtlike olukordade tekke. Erilist tähelepanu on pööratud ka keskkonnameetmetele koos loomatunnelite ja ökoduktidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles