Kodustel motokrossi maailmameistrivõistlustel panustatakse Meico Vettikule

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleeile sai Meico Vettik Paides huvilistele oma Austraalia meistri medalit näidata. Venemaal maailmameistrivõistlustelt võidetud auhinda hindab ta aga  kõrgemalt.
Üleeile sai Meico Vettik Paides huvilistele oma Austraalia meistri medalit näidata. Venemaal maailmameistrivõistlustelt võidetud auhinda hindab ta aga kõrgemalt. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

29.-30. juulil kogunevad Tartumaale, Haaslava vallas asuvasse Lange motokeskusesse maailma parimad noored motokrossisõitjad, et selgitada välja 2017. aasta maailmameistrid. 

Võistlusklasse on kokku kolm, sõitjaid on oodata kuni 200 ja nad tulevad üle maailma ligi 30 riigist. Eesti sõitjate jaoks on see hea võimalus kasutada koduraja eelist ja võidelda kodupubliku toetuse abil kõrgeimate kohtade nimel. Selle aasta suurim motospordisündmus on ka heategevusprojekt, kui sündmuse tulud lähevad läbi õnnetuse liikumispuude saanud laste toetuseks.

Juunioride motokrossi maailmameistrivõistlustel on eestlased läbi aastate näidanud suurepäraseid tulemusi. Tanel Leok, kes on meie edukaim sõitja motokrossi MM-sarjas, on tulnud juunioride maailmameistriks kahel järjestikusel aastal, 2000 (85cc) ja 2001 (125cc). Gert Krestinov on tulnud aastatel 2004 (85cc) ja 2006 (125cc) MM-il hõbedale ja möödunud aastal tuli Paide noormees Meico Vettik 85cc klassis juunioride maailmameistrivõistlustel samuti hõbedale.

Juuli lõpus Lange motokeskuses sõidatavatel juunioride maailmameistrivõistlustel selguvad maailmameistrid kolmes klassis: 65cc, 85cc ja 125cc. Lange motokeskuse jaoks, mis on Skandinaavia ja Baltikumi üks moodsamaid motokomplekse, on sellise suurvõistluse korraldamine uus ja huvitav väljakutse.

Nagu öeldud, on eestlased läbi aegade olnud juunoride motokrossi maailmameistrivõistlustel edukad ja ka kodus peetavale võistlusele minnakse selgete lootustega.

Helen Urbanik, Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioon peasekretär: “Eesti noored lähevad kodurajal kindlasti kõrgeid kohti püüdma ning kutsun kõiki fänne neile raja kõrval kaasa elades veelgi hoogu juurde andma. Kohe algav hooaeg näitab täpsemalt, milline on meie sõitjate hoog, suurimad lootused on hetkel seotud Meico Vettikuga, kes eelmisel aastal tõi Venemaal peetud maailmameistrivõistlustelt koju hõbemedali. Kahtlemata on see aga kõigile meie noortele super võimalus osaleda maailmameistrivõistlustel ja võrrelda oma taset sõitjatega kogu maailmast. Ka mõjutab rahvusvahelise tiitlivõistluse toimumine Eestis spordiala positiivselt.”

Lange motokeskuses on varem toimunud heategevuslik motokross Tanel Leok ja sõbrad, millega koguti raha läbi õnnetuse liikumispuude saanud laste toetuseks. Motokrossi juunioride maailmameistrivõistlustega kutsutakse taas sellisel moel heategevusliku raha kogumine ellu ja kogu sündmuse tulud lähevad läbi õnnetuse liikumispuude saanud laste toetuseks. Seda toetab ka kohapeal toimuv oksjon, kus läheb müüki tänaste motokrossi staaride ja ka värskete juunioride maailmameistrivõistluste sõiduvarustus.

Jaanika Klopets, Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidu tegevjuht: “Läbi varasemate heategevuskrosside saime üheskoos pakkuda õnnetuses liikumispuude saanud lastele ja nende peredele mitmeid positiivseid elamusi. Oleme äärmiselt rõõmsad, et selline koostöö jätkub, see tähendab meie kõigi jaoks palju. Täname ja aitame ka omalt poolt kaasa selle sündmuse toimumise osas ning kutsume kõiki Langele kaasa elama ja head tegema.”

Juunioride motokrossi maailmameistrivõistluste toetuse tarbeks on avatud ka ühisrahastuse projekt Hooandja keskkonnas, millega saab tutvuda siin!

Hooandja video.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles