Arvamusfestivali teemaring ulatub laste tervisest haldusreformini

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu arvamusfestivalile ning Kagu-Eesti ja Hiiumaa (eel)arvamusfestivalile esitatud 359 idee seas andsid tooni eetika- ja väärtuste teemalised arutelud. Ideekorje kaudu tuli 275 teemat Paidesse ning nii Kagu-Eesti kui ka Hiiumaa (eel)arvamusfestivalile mõlemale umbes 40 teemat.

Arvamusfestivali eestvedaja Ott Karulini selgitusel on praegusel tormilisel ajal üsna ootuspärane, et tajutakse vajadust küsida jälle põhimõttelisi küsimusi. «Ajastu märk on seegi, et sageli küsiti väärtuste kohta eelarvamuste kaudu, mistõttu on sel aastal kavas ka eelarvamuste aruteluala,» ütles ta.

Et tänavu on laste ja noorte kultuuri aasta, puudutavad paljud teemad lapsi ja noori: nende tervist ning kohustusi ja võimalusi nii hariduses kui ka tööturul. «Lisaks jagub esimest korda regionaalarengu alale arutelusid mõlema festivalipäeva jagu, sest paistab, et haldusreform on tõstatanud rohkem küsimusi kui pakkunud vastuseid,» ütles Karulin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles