Hobitalu perenaine soovib aretada sajas värvitoonis kanamune

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast nelja aastat aretustööd munevad Koigi valla Mäeotsa talu perenaise Maarja Koivuoja kümme eri tõugu kana ja nende ristandite ja ristandite ristandid rohelisi, siniseid, pruune, roosasid ja nüüd ka kollaseid mune.
Pärast nelja aastat aretustööd munevad Koigi valla Mäeotsa talu perenaise Maarja Koivuoja kümme eri tõugu kana ja nende ristandite ja ristandite ristandid rohelisi, siniseid, pruune, roosasid ja nüüd ka kollaseid mune. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Koigi vallas Vaali külas elav hobitalu perenaine Maarja Koivuoja võttis eesmärgiks saada oma kanadelt Eesti Vabariigi sajandaks aastapäevaks sajas värvitoonis mune.

Neljapäeval pesadest mune korjama minnes avastas Koivuoja kollase koorega muna. «Olin väga rõõmus, see on mul vähemalt neljakümnes värvitoon,» ütleb ta. «Võtsin tänavu ju eesmärgiks saada järgmisel aastal oma kanadelt sada värvitooni. Vaatan, kas õnnestub.»

Siiani on Mäeotsa talu perenaise Maarja Koivuoja kümned eri tõugu kanad ja nende ristandite ja ristandite ristandid munenud rohelisi, siniseid, pruune ja roosasid mune. «Tänane kollane toon on jälle midagi uut. Tegelen aretusega neljandat aastat ja iga aastaga saan aina kogenumaks. Aretus on väga põnev ja meeldib mulle,» ütleb ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles