Juubelipidustuste rahvamatk ootab osalema

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matk Norra-Oostriku allikatel.
Matk Norra-Oostriku allikatel. Foto: Birgit Itse/Järva Teataja

Eesti Vabariik 100 üritused algavad pühapäeval, 16. aprillil rahvamatkaga. Järvamaa spordiliit ootab huvilisi end kirja panema Järvamaad esindavasse matkaseltskonda.

Matk kulgeb marsruudil Loosalu–Lelle ja algab Loosalu raba matkarajalt kell 13.30. Matka pikkus 15 kilomeetrit. Bussid väljuvad Paidest kultuurikeskuse parklast kell 12.30 ja Türilt kaubamaja parklast kell 12.45.

Järvamaa matkaseltskonnas osalemiseks tuleb end 31. märtsiks kirja panna.

Andmed (ees- ja perekonnanimi, isikukood, mobiiltelefoni number ja e-posti aadress, koht, kust tulete bussile, kas Paide või Türi) tuleb saata aadressil piret.maaring@jarvasport.ee. Samalt aadressilt tuleb tagasi kirjapaneku kinnitus.

Kõigile matkalisele tagatakse sõit matka alguspunti ja Lellest tagasi. Samuti pakutakse Lelle rahvamajas matkasuppi ja võimalus end ümber riietada.

Lisainfo!

TAUST

EV100 avaürituse matka korraldab MTÜ Spordiürituste Korraldamise Klubi. EV100 üritusi koordineerib Eesti Vabariigi Riigikantselei.

1. Piirijoone matk. 16. aprillil 2017 läbivad 23 ekspertrühma (2–4 inimest rühmas) oma lõigu ajaloolisel kubermangude piirijoonel Rannapungerja ja Tõstamaa vahel (ületades matka käigus kõiki maastiku vorme), piirijoone kogupikkus on 401 kilomeetrit. Iga ekspertrühm kannab GPS seireseadet, millega edasi liikumisele vastavalt kustutatakse virtuaalset piirijoont.

2. Rahvamatkad. Lisaks ekspertrühmadele läbivad kubermangude piirijoonega piirnevatel aladel rahvamatka radu (distantsid 11–21 km) kõigi maakondade rahvamatkarühmad.

Matkatakse 18 alguspunktist üheksa õhtuse kogunemispaiga poole, valemiga kahest punktist ühte lõppkohta.

Rahvamatkajad liiguvad ainult mööda teid (nende etappidel puuduvad maastiku ületused).

Õhtused kogunemispaigad on Avinurme ja Sadala rahvamaja, Päinurme ja Oisu rahvamaja, Kurgja talumuuseum, Lelle rahvamaja, Järvakandi kultuurihall, Lõpe klubi ja Tõstamaa rahvamaja. Kokku on sel päeval oodata EV100 matka radadele umbes 3000 inimest.

Matkama on kutsutud kõigist maakondadest etapijuhid ja nende koondatud matkarühmad, kui ka kõik teised matkahuvilised, kellel tekib soovivad 16. aprillil matkata EV100 avaürituse rahvamatka radadel. Matkaradade ja registreerumise kohta leiavad huvilised täpsemat teavet ev100.ee matka alaveebilehelt, mis avatakse 16. märtsil.

Veebilehel on leida piirijoone lugu, rahvamatka juhend, etappide kaardifailid ja GPS-seadme failid ning registreerimisvorm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles