Õpetajad kergitavad maakonna keskmist töötasu

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janno Nau õpetab loodusaineid Aravete ja Peetri koolis. Kuigi täiskoormust ainetundidest ei tule ja kuusissetulek jääb keskmisele alla, ta koormust suurendada ka ei kavatse.
Janno Nau õpetab loodusaineid Aravete ja Peetri koolis. Kuigi täiskoormust ainetundidest ei tule ja kuusissetulek jääb keskmisele alla, ta koormust suurendada ka ei kavatse. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eelmise aasta lõpul ületas Eesti üldhariduskoolide õpetajate keskmine palk esimest korda 1200 euro piiri, jõudes 1208 euroni. Järvamaal teenivad sellest rohkem kahe kooli õpetajad.

Maakonna parimat palka saavad haridussilma portaalis avaldatud statistika järgi Paide ja Imavere valla õpetajad.

Kuigi statistikast nähtub, nagu oleks Paide valla lasteaias-algkoolis tööl vaid neli täiskoormusega õpetajat, on neid siiski rohkem. Valla ainsa kooli direktor Margit Silluta täpsustas, et täiskoormusega klassiõpetajate kõrval annavad tunde veel kehalise kasvatuse ja inglise keele õpetaja, kokku kuus inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles