Surnud mesilane maksab turul rohkem kui mesi

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Liin soovitab mesinikel praegusel korpustalude põhjade vahetuse ajal surnud mesilastest ilusad kuivad isendid välja korjata ja neid turul müüa, sest selle väärt kraami ostjaid rohkem, kui arvata osatakse.
Lembit Liin soovitab mesinikel praegusel korpustalude põhjade vahetuse ajal surnud mesilastest ilusad kuivad isendid välja korjata ja neid turul müüa, sest selle väärt kraami ostjaid rohkem, kui arvata osatakse. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Loodusravist teadlikud mesinikud müüvad talvel surnud mesilasi kallimalt kui purgimett, sest neist tehtav leotis on parem kui nõelravi mõju. Veel on selle kevade müügihitiks tõusnud hapukapsavedelik ja tatramesi.

Koerus tegutsev mesinik Lembit Liin on teadnud aastaid surnud mesilatest lugu pidada, kuid et nad tänavu ka turul nii hinda lähevad, ei osanud temagi ette näha. «Sa ei usu, ma müün praegu peotäit surnud mesilasi Tallinnas turul kallimalt kui poolt liitrit mett ja pole nii palju anda, kui tahetakse,» lausus ta. «Oleme elanud aega, kus kõik läheb kaubaks, isegi surnud mesilased, sest Idamaadest pärinev loodusravitarkus jõuab aina rohkemate inimesteni.»

Talve jooksul surnud mesilasi nimetatakse langetiseks ja ilusast kuivast langetisest alkoholiga tehtud tõmmis on Liini teada peale määrides parem liigesevalu vahend kui nõelravi või ükskõik milline muu posimine. «Idamaade meditsiinis on see olnud aastatuhandeid teada-tuntud tõde ja loodan, et meiegi mesinikud hakkavad surnud mesilasi korjama, igatahes tasub ära,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles