Kaks klassi ühe aastaga teinud koolipoiss paistis vabariiklikul olümpiaadil silma

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi põhikooli noormees  Raiko Marrandi võttis kätte ja läbis ühe aastaga kaks klassi. Õppetöö venis küll suvesse, kuid see ei tähendanud, et aega puhkamiseks poleks jätkunud, näiteks raamatute lugemiseks.
Türi põhikooli noormees Raiko Marrandi võttis kätte ja läbis ühe aastaga kaks klassi. Õppetöö venis küll suvesse, kuid see ei tähendanud, et aega puhkamiseks poleks jätkunud, näiteks raamatute lugemiseks. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti Ajaloo- ja Ühiskonnaõpetajate Selts korraldab üle aasta ajaloo olümpiaade ja ühiskonnaõpetuse olümpiaade. Sel õppeaastal toimus järjekorras V ühiskonnaõpetuse olümpiaad ning Türi koolipoiss Raiko Marrandi võitis selle põhikooli arvestuses ära.

 

Olümpiaadi eelvoor toimus 10. veebruaril elektrooniliselt. Eelvooru tublimad kutsuti 25. märtsil Tartusse Miina Härma Gümnaasiumisse kirjalikku lõppvooru. Põhikooli arvestuses kutsuti Järvamaad esindama Raiko Marrandi Türi Põhikooli IX b klassist, kes saavutas lõppvoorus esikoha. Juhendaja õpetaja Kadri Tammar. Üheksandikud pidid näitama oma teadmisi näiteks kodanikuühiskonna, riigikaitse, meedia, rahanduse ja riigieelarve teemadel.

Raiko Marrandist on Järva Teataja kirjutanud ka varem. Põhjuseid selleks oli mitu: lisaks headele koolitulemu on noormees ka tubli sportlane. Ja veel: VII ja VIII klassi läbi ta ühe aastaga. Lugu!

Türi õpilased esindasid Järvamaad ka gümnaasiumi arvestuses. Viienda koha saavutas Marko Malling Türi Ühisgümnaasiumist. Juhendaja Anne-Ly Seljama. Lõppvoorus osales ka sama kooli õpilane Elar Niglas (õp. Anne-Ly Seljama).

Täpsem info olümpiaadi ja tulemuste kohta siin!  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles